Ce sunt și cum aplici patch-urile (peticele textile pe articolele vestimentare)?

Ce sunt și cum aplici patch-urile (peticele textile pe articolele vestimentare)?

femeie care testeaza un patch pe maneca camasii ei

Tuturor ne place să lăsăm o impresie puternică și să fim în centrul atenției când vine vorba de articole vestimentare. Uneori, acest lucru poate fi obținut doar prin intermediul hainelor noastre personalizate sau unice. Chiar și hainele cele mai frumoase și elegante pot ajunge să fie banale dacă sunt purtate de mulți alții.

Așadar, cum putem face ca cele mai simple articole vestimentare să devină mai interesante și să ne facă să ne simțim unici? Patch-urile textile pentru articole vestimentare ar putea fi soluția perfectă!

Patch-urile sau peticele textile sunt un trend de personalizare a îmbrăcămintei astfel încât lucrurile să nu se demodeze niciodată, dar să aibă și o amprentă a personalității posesorului.

 

Ce sunt patch-urile sau peticele textile?

Realizate din material textil precum bumbac, piele sau material sintetic patch-urile pot fi simple sau inclusiv brodate cu diverse însemne, logo-uri sau chiar imagini. Confecționate în gamă largă în diferite culori, mărimi și modele, patch-ul este utilizat în general de persoanele care doresc să își personalizeze propriile ținute sau care, inclusiv, aparțin unui anumit grup de lucru și vor să se facă ușor identificabili.

 

Cum se aplică patch-urile pe articolele vestimentare?

Aceste petice textile sunt foarte ușor de aplicat venind cu un minim set de instrucțiuni de aplicare, datorită adezivului special pe care îl au aplicat. Peticul textil  poate fi utilizat chiar și de persoanele mai puțin experimentate în domeniul textil sau chiar de cei care doresc să se distreze prin această acțiune.

Pentru început aveți nevoie de un fier de călcat, un mic material din bumbac, spre exemplu o batistă textilă sau ceva similar, un petic/patch și de obiectul textil pe care dorești să îl aplici.

 

1. Încălzește fierul de călcat

Se încălzește fierul de călcat până la 150-160 grade, sau la treapta a treia de încălzire pentru cele fără afișaj al temperaturii. Se oprește funcția de eliminare aburi, deoarece mediul umed nu va lipi patch-ul.

un fier de calcat încălzit

 

2. Așează patch-ul pe zona dorită

Se fixează patch-ul cu partea adeziva direct pe articolul vestimentar în poziția dorită. Articolul vestimentar trebuie să fie foarte bine întins în momentul în care se aplică peticul.

un patch cu temă florală pus pe bluză

 

3. Lipește patch-ul de îmbrăcăminte

Se aplică peste patch-ul fixat provizoriu un  materialul textil (exp. batista) peste care se va presa bine cu fierul de călcat timp de 20-30 secunde. Pentru o fixare mai puternică se recomandă reluarea procedurii de presare tot peste materialul textil și pe cealaltă parte al articolului vestimentar.o femeie care presează un patch pe bluză cu fierul de călcat

 

4. Coase patch-ul pe îmbrăcăminte

Pentru o aderență mai bună se recomanda chiar coaserea la final a pach-ului direct pe articolul vestimentar.

Folosind patch-urile, cu siguranță veți avea oportunitate de a vă crea propriul stil. Puteți combina culori, dimensiuni și texturi pentru a obține un aspect unic și deosebit.

 

 

un articol vestimentar găurit

Patch-urile sau peticul vestimentar salvatorul hainelor

Un alt motiv pentru a folosi aceste petice textile poate fi și acela de a acoperi orice decolorări, găuri sau alte urme nedorite de pe hainele dumneavoastră. Un singur patch textil poate fi suficient pentru a face o diferență semnificativă și de a vă face hainele mai atractive sau chiar unice. Dacă doriți să aplicați mai multă personalitate îmbrăcămintei dumneavoastră puteți fi mai creativ și puteți să utilizați mult mai multe petice în diverse forme și texturi.

Aceste petice vestimentare pot fi utilizate chiar și într-un mod creativ pentru a personaliza îmbrăcămintea pentru copii, adolescenți și chiar adulți, indiferent de preferințele lor fără a strica articolele vestimentare.

 

Aplicare patch pe haine – concluzie

În concluzie, patch-urile sau peticele textile pentru articole vestimentare sunt o opțiune excelentă pentru a adăuga un element de personalizare îmbrăcămintei dumneavoastră sau pentru a salva unele articole vestimentare pe care le iubiți. Totodată sunt un mod perfect pentru a face hainele dumneavoastră să iasă în evidență. Acestea sunt ușor de utilizat și pot fi realizate într-un mod creativ pentru a se potrivi personalității și stilului dumneavoastră. Este momentul să începeți personalizarea hainelor acum și să obținem un stil unic și deosebit, așa cum vă doriți!